EVEN VOORSTELLEN… IRIS

Interview met Iris Kootstra.

Studio Pesto

Wie ben je?
Ik ben Iris Kootstra, 33 jaar en woonachtig in een appartement in Heerenveen. Ik hou van gezelligheid en ben graag bezig.
Leuke activiteiten bedenken en doen met vrienden past bij mij en bij mijn vrolijke, drukke karakter.
Shoppen, klussen, wandelen en interieurstyling zijn mijn favoriete bezigheden.

Wat doe je?
Na jarenlang werkzaam te zijn geweest binnen de hulpverlening wilde ik graag meer gaan doen met mijn creativiteit en mensen op een andere manier ondersteunen bij hun hulpvraag. 
Ik heb daarom besloten om een opleiding te gaan doen tot interieurstylist.
Rinskje en ik bleken tijdens het brainstormen over mijn opdrachten een goed team te zijn en elkaar aan te vullen.
Daarop hebben we besloten om samen Studio Pesto te starten.
Binnen Studio Pesto heb ik een diversiteit aan taken. Ik hou me bezig klantcontacten, materialen en kleursamenstellingen, adviseren en styling bij de realisatie. Daarnaast schrijf ik blogs en onderhoud ik de website en social media. 

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Ik ben sociaal en kan goed de verbinding met klanten aangaan. Daarbij is mijn mensenkennis en achtergrond vanuit de hulpverlening helpend. Ik hou van luchtige gesprekken met humor. Bij de klant zoek ik de achterliggende gedachte en probeer ik te ontdekken wat een klant echt nodig heeft. Dit vertaal ik vervolgens naar een passend plan. Tevens ben ik doelgericht en duidelijk. Ik hak graag knopen door en zorg ervoor dat het proces georganiseerd en overzichtelijk blijft.

Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?
Ik ben sfeer gevoelig en houd van warmte om me heen.
Daardoor ben ik altijd bezig geweest met het stylen en veranderen van mijn leefomgeving. Dit was voornamelijk gebaseerd op gevoelsmatige keuzes.
Sinds ik de opleiding tot interieurstylist heb gedaan kan ik de sfeer en gevoel omzetten tot een passend geheel.

Hoe is jouw woning ingericht?
Sinds 2 jaar woon ik in een leuk appartement.
Ik heb alle wanden in mijn woning donkerblauw geschilderd. Geen enkele wand uitgezonderd. Elke keer als ik dit benoem zijn mensen een beetje gechoqueerd en bang dat ik in een donker hol woon. Dat is absoluut niet aan de orde. De donkere kleur is gecombineerd met witte elementen; zoals de eettafel, wandmeubel, keuken en gordijnen. Een houtlook vloer zorgt voor warmte in huis bij deze koele kleuren.
Doordat alle wanden dezelfde kleur hebben, zorgt het voor een hele rustige en krachtige basis. Ik heb dit geheel aangekleed met meubels in velours stoffen, marmer en gouden accessoires met een enorm wanddoek aan de wand.
Mijn woning is niet standaard, het heeft een persoonlijke en unieke touch.
Door het gebruik van unieke vormen en opvallende accessoires.