EVEN VOORSTELLEN… RINSKJE

Wie ben je?
Hallo! Ik ben Rinskje de Vries, ik ben 31 jaar. Ik woon in een leuke woning in het centrum van Heerenveen. Ik ben creatief en mijn passie is interieur. Daarnaast ben ik gek op stedentrips en leuke uitjes doen met vrienden. Ik houd van kringlopen, reizen, tuinieren en sta met veel liefde in de keuken. Ik probeer altijd positief in het leven te staan en bekijk de wereld met een open geest.

Wat doe je?
Nadat ik jarenlang als ontwerper en adviseur binnen de keukenbranche en interieurbouw werkzaam ben geweest, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag bezig zijn met de gehele ruimte i.p.v. het ontwerpen van één element. Een bijzonder meubelontwerp kan heel mooi zijn, echter valt en staat het met de ruimte eromheen.
Het idee voor het starten van een interieurontwerp en adviesbureau lag daarom al een tijdje op de plank. In 2017 heb ik samen met Iris besloten om onze kennis te bundelen en samen Studio Pesto op te richten.

Als ondernemer houd ik me bezig met alle facetten van het vak.
Ik geef advies gesprekken en maak interieurplannen. Vervolgens zet ik deze plannen om in 3D ontwerpen en kan deze ontwerpen realiseren.
Daarnaast houd ik me ook bezig met de andere tak van ondernemerschap. Zoals onze huisstijl, social media en het onderhouden van de website.
Een heel afwisselend takenpakket waarin ik mijn creativiteit kwijt kan.

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Ik vind het lastig om dit over mezelf te zeggen.
Als ontwerper denk ik altijd out of the box. Ik kijk naar mogelijkheden in plaats van naar beperkingen. Daarin zijn geen grenzen en zoek ik steeds verder naar creatieve oplossingen.
Ik ben perfectionistisch, een plan moet compleet zijn. Hierin staat de klant voorop. Soms ben ik nog weleens geneigd om meer te doen en te geven dan vooraf is afgesproken. De echte zakenvrouw in mij moet misschien nog wel wat verder ontwikkeld worden.

Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?
Dat was er eigenlijk altijd al. Als kind tekende ik al plattegronden in mijn Micky Mouse tekenboek, waarbij ik hele keukens en speelhoeken in mijn eigen kamer verzon. De schaal klopte toen nog lang niet maar de fantasie en creativiteit was al flink ontwikkeld. Ik veranderde regelmatig mijn kamer met een nieuw kleurtje. Mijn ouders hebben mij hierin altijd vrijgelaten. Van geel, turquoise tot bloemenmotief, ik heb het allemaal gehad. Op de middelbare school wist ik al dat ik als professial in de interieurbranche aan de slag wilde gaan en heb mijn keuzes daarop aangepast. Doelgericht heb ik de stappen gemaakt naar mijn droombaan.

Hoe is jouw woning ingericht?
Eigenlijk is mijn huis een ratjetoe van alles. Ik houd van vele stijlen en probeer hier een eigen persoonlijke touch aan te geven. Mijn tweedehands vondsten en eigen ontworpen meubels zorgen samen voor een bijzondere combinatie. Ik koop graag tweedehands items omdat het een eigen verhaal verteld. Daarnaast geef ik ze een nieuw leven en is het duurzaam. Voor mij hoeft interieur niet duur te zijn.
Ik houd van kleur en patronen, dit zie je ook terug in mijn huis. Geen witte wanden voor mij. Ik kan mijn stijl het beste omschrijven als Eclectisch met een Scandinavische Touch. Een eigen huis is nooit af en kan bij mij altijd weer veranderen.